info@dutchsixsigma.nl +31 (0) 655174905
Master Greenbelt Proces Lean Project Boekje Ontwikkeling Papierfabriek Rol van Voorman de Kneep Projectkeuze Home Stijl Ervaring Voorbeelden Visie Doelgroep Training Coaching Advies Klanten Speciaaltjes Publicaties
3 Green Belt met project: Wij hanteren een maximale groepsgrootte van 8. Met iedere deelnemer en zijn of haar leidinggevende willen we een intakegesprek hebben, waarin ook een keuze wordt gemaakt voor de ambitie van het project dat tijdens de cursus wordt uitgevoerd. Voor curssisten zonder project is de cursus ook toegankelijk dankzij de processimulatie. De cursusinhoud is gebaseerd op de ASQ certificatie , aangevuld met de benodigde lean onderdelen. Wij gebruiken dit boek als basis, en Nederlandstalige handouts (géén powerpoint) Tijdens de cursus wordt een organisatie-ontwikkeling nagebootst in een kleinschalige papierfabriek. Het toepassen van  de theorie gebeurt nu in een werkdruk situatie, en de statistiek wordt nu praktisch gemaakt.
U vindt bij ons geen moeilijke statistiek, geen Minitab en zelfs nauwelijks Excel. Alle berekeningen zijn gebaseerd op “eerst tekenen dan rekenen”. De cursisten hebben na afloop niet alleen ervaring met de theorie, maar vooral ook gevoel voor het hanteren ervan. Wij volgen met de lesdagen ongeveer de theorie zoals die nodig is voor een project. Om vaart te houden is daarom steeds twee weken tussenruimte. Na de afsluiting van de theorie is een periode van een maand waarin de oplossing kan worden opgevolgd en waarin de verbetering wordt vastgesteld. Daarna wordt de cursus afgesloten met een dag waarin de resultaten worden gedeeld. Na afloop van de cursus heeft de cursist: één project voltooid zich de belangrijkste technieken eigen gemaakt toegang tot veel andere technieken de ervaring van meerdere projecten opgedaan via medecursisten.
Agenda: dag 1&2  define 1,2 april dag 3 measure 16 april dag 4 analyse 30 april dag 5 improve 14 mei dag 6 control 28 mei dag 7 closeout 25 juni tarief € 4500,- per cursist, (incl cursus materiaal en lunches) waarvan € 1500 voor de persoonlijke projectbegeleiding. (deze zou door Uw eigen Blackbelt kunnen worden gedaan)